de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

juli 19, 2021

Woordperformers op zaterdag 31 juli bij 1m2 Podium ism Breda Buiten Park Overbos

1m2 Podium onderdeel van Breda Buiten in Park Overbos, ter hoogte ongeveer van Valdijk 25 in Prinsenbeek [vlak bij het station Prinsenbeek].

Op zaterdag 31 juli van 17:15 u tot 18:30 u met een programmering gericht op woord performances.

In het programma:
. Emma van de Wouw, schrijver & theatermaker, Breda
. Lucia Koevoets, woord performance als autonoom beeldend kunstenaar, Tilburg
. Rik Sprenkels, dichter, performer, Nijmegen 
. Friso Woudstra, singer-songwriter/dichter, Den Bosch
. Kim Steinmann, woord-performer, autonoom beeldend kunstenaar, Breda

Programma:
blok 1: 17:15 tot 17:45 u.
. Rik Sprenkels
. Emma van de Wouw
. Kim Steinmann
. Lucia Koevoets
. Friso Woudstra
PAUZE rond 17:50 u tot 18:00 u.
blok 2: 18:00 tot 18:45 u maximaal.
. Friso Woudstra
. Rik Sprenkels
. Emma van de Wouw
. Lucia Koevoets
. Kim Steinmann

Over de performers:

Rik Sprenkels. Rik Sprenkels is dichter op papier en op het podium en woont in Nijmegen. Rik schrijft gedichten over waterdieren en het naderende einde, maar ook gewoon over mensen die de afwas hebben laten staan. Poëzie is voor hem een voortdurende strijd tegen het cynisme.

Verschillende van Rik’s gedichten verschenen in literair tijdschrift Op Ruwe Planken en in de bundel Vrijspraak van uitgeverij Proces Verbaal. Hij stond op literair podium Frontaal, op Onbederf’lijk Vers, op Dichters In De Prinsentuin, en in de finale van het NK Poetry Slam. Ook toerde hij mee met de Poëziebus.

Rik Sprenkels_Zwolle


Emma van de Wouw. 
Ik schrijf als het echt niet anders kan. Woorden zijn voor mij even veilig als ontoereikend. In taal ben ik op zoek naar muzikaliteit en ik schrijf intuïtief. In mijn schrijven probeer ik zo weinig mogelijk uit te leggen en zoveel mogelijk te tonen. Het magisch realisme dat ik zelf ervaar probeer ik op te schrijven. Vaak gaat het ook over mijn eigen gevoel en mijn gevoeligheid, twee dingen die ik steeds beter leer begrijpen.                                              Als begrijpen het juiste woord is.
Aldus Emma van de Wouw.
Emma van de Wouw

Kim Steinmann. performer en beeldend kunstenaar uit Breda. Binnen haar optredens vertelt ze op een informele manier verhalen aan een publiek, vaak over haar woning en haar lichaam. De verhalen zijn veelal autobiografisch maar soms komt er ook fantasie aan te pas. Vaak past ze haar tekst vlak voor een optreden nog aan, maar zoals het er nu op lijkt gaat ze het hebben over haar stem, namen van racepaarden en reacties die ze ontvangt naar aanleiding van haar identiteit. 

Kim Steinmann, beeldend kunstenaar en performer

Friso Woudstra. De dichter Friso Woudstra uit Den Bosch wordt steeds vaker verteld dat zijn voordrachten meer op kleinkunst lijken. Misschien vanwege de liedjes, of vanwege zijn geëngageerde manier van praten? Te midden van deze verwarring treft u hem op het podium en mag u zelf oordelen. Op Instagram kunt u alvast warmdraaien met zijn #dagelijkse.portie.taal. 

Friso Woudstra. Ook singer-songwriter. Dichter. Dagelijkse.portie.taal.

Lucia Koevoets. Het werk van Lucia Koevoets gaat over herinneringen. Met objecten en tekst onderzoekt ze de waarde hiervan. Hoe zijn herinneringen geordend in ons lijf? Waar liggen ze opgeslagen en hoe ziet die plek eruit? 
Tijdens haar werkperiode bij Witte Rook ging ze met andere kunstenaars in gesprek over het onbewuste. Hoe geef je woorden aan iets waar je nauwelijks grip op hebt? Wat zeg je
wanneer je iets omschrijft waar je geen woorden voor hebt? Ze verzamelde woorden en
maakt hiermee een nieuw performatief werk.
Lucia Koevoets studeert kunsteducatie. Eerder haalde ze een bachelor in autonome beeldende kunst. 

  
Lucia Koevoets "in gesprek over het onbewuste tijdens haar werkperiode bij Witte Rook. 


Presentatie:
Marijke Hooghwinkel. Initiator 1m2 Podium. Beeldend kunstenaar, dichter, organisator BUTFF performance programma samen met Nick J. Swarth.

Marijke Hooghwinkel & Nick J. Swarth bij IDFX/1m2 boekpresentatie 1980 de plasser paradox




Geen opmerkingen:

Een reactie posten