de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

december 22, 2019

1m2 Podium bij Pakje Kunst Finissage expositie 22 december 2019

Wees welkom bij 1m2 Pakje Podium op zondag 22 december 2019!

1M2 PAKJE PODIUM 


Op zondag 22 december organiseert 1m2 Podium in de Stadsgalerij van Breda in samenwerking met de Pakje Kunst organisatie, [gelegenheid is de Finissage van de expositie Pakje Kunst], een 1m2 Pakje Podium. Opening om 12:00 u door: ......
Programma met de performers start om 14:00 u.
Pakje Kunst in Breda bestaat 1 jaar en dat wordt gevierd met een Pakje Kunst Expositie! De eerste 40 kunstenaars die sinds de start in november 2018 meedoen, zijn hiervoor uitgenodigd. Van vrijdag 29 november tot en met 22 december Stadsgalerij Breda. Naast  autonome werk worden ook de Pakjes Kunst objecten getoond en kun je Pakjes Kunst trekken uit de opnieuw gevulde Pakje Kunst automaat.
Pakje Kunst is een initiatief van de beeldend kunstenaar uit Tilburg: Ro-Nalt Schrauwen. Voor Breda is het de beeldend kunstenaar uit Breda Jordy Koevoets die de uitdaging aanging om ook in Breda te zorgen voor een Pakje Kunst automaat. Voor 2x2 euro kun je een uniek Pakje Kunst trekken. 
Line-Up bij 1m2 Pakje Podium op zondagmiddag 22 december ter gelegenheid van de afsluiting van deze expositie:

  • Hoppiebuutscotch, geluidsperformer, Breda.
Programma van 14:00 tot 16:00 u, twee blokken. Loop gerust tussendoor binnen. Entree is vrij.

De performers uitgelicht:

Melissa Ketelaar:
Melissa Ketelaar 'Buiten zinnen' foto Henk Beenen
Melissa P. Ketelaar (1997) is geboren in Assen. In 2015 verruilde ze een klein Drents dorpje voor Nijmegen, om te studeren. Ze trad in Drenthe en Groningen regelmatig op met gedichten, die gingen over thema’s waaronder familie, dieren en kwetsbaarheid. Ze is gepubliceerd in o.a. Op Ruwe Planken en momenteel campusdichter van de Radboud Universiteit 2019-2020. 


Pim Steinmann:
Pim Steinmanna bij 1m2 Podium Stedelijk Museum Breda als Performer/presentator. 
Performer & beeldend kunstenaar.  Pim vertelt binnen zijn performance, verhalen. verhalen waarbij zowel lichaamstaal als de vooraf geschreven teksten van belang zijn. Zijn verhalen nemen vaak de gedaante van een herinnering, maar recent staat ook zijn zoektocht naar identiteit centraal. Medeoprichter & presentator van Stortvloed: podium voor spoken word en comedy in Elctron Breda.

https://www.facebook.com/pim.steinmann

Valerie Saoirse:
Valerie Saoirse bij het BUTFF2019 [www.butff.nl]

doet dingen op haar eigen manier. Eigenwijs? Dat kun je wel stellen. Zij houdt niet van regels en vertrouwt op haar eigenzinnigheid. Ritme in teksten vindt zij het belangrijkst waarbij zij zelf de regie in handen houdt. Wanneer de zon ondergaat haalt zij haar teksten uit de diepste krochten van haar brein. Laat haar je meenemen in haar gedachtegangen waar haar overtuigingen, fantasieën en inspiratiebronnen zich een plek naar buiten wurmen.


Jeroen Sloof:
Jeroen Sloof - A.K.A. Welig tieren!
A.K.A. Welig tieren wordt vaak getypeerd als punk poet en brengt power poëzie. 14 december verschijnt zijn bundel bij uitgeverij Leeuwenhoek. Vandaag pakt hij u in met zijn voordrachtkunst.


Hoppiebuutscotch:

Pakje Kans
Hoppiebuutscotch, geluidsperformer
Marijke Hooghwinkel: 
Marijke Hooghwinkel. Geluidplankjes - performance; KunstDrift Breda zaterdag 16 november 2019
dichter/beeldend kunstenaar, organisator 1m2 Podium. Haar gedichten zijn persoonlijke herinneringen en observaties. Zij laat zich inspireren door gedachten, bomen, ruimte, regen en het leven zelf. Zij maakt geluidsporen die in in haar dichtwerken worden geintegreert. Schrijft sinds juni 2019 aan PAMFLEt. Een project waarbij zij de brug legt van haar woorden naar haar beelden en andersom.  Zie: www.openwanden.nl en http://literairewanden.blogspot.nl/  en http://1m2podium.blogspot.nl
Werkt voor Stichting Idee-fixe [IDFX, www.idfx.nl] en het BUTFF, www.butff.nl

[organisatie performance- en dichterspodium]

Hein Lambregts:

Hein Lambregts.
Schrijft vierregelige versjes. De laatste zin heeft hij meestal als eerste en zo werkt hij naar boven toe. Hij vindt dat zijn gedichten moeten rijmen. Ze gaan over alledaagse dingen die hij s'nachts schrijft, want dan krijgt hij inspiratie naar aanleiding van wat hij overdag meemaakt.
Tijdens 1m2 Pakje Podium laat hij daarvan voorbeelden horen.

Werkt samen aan een project met Judith Zijtregtop, waarbij Hein de gedichtjes schrijft en Judith de Illustraties maakt. Informatie via  www.facebook.com/judithenhein/ en www.instagram.com/judith_en_hein/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten