de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

november 01, 2020

1m2 Podium bij Stadspodium Nieuwe Veste Breda op 22.11.20
 ZIE HIER FRAGMENTARISCHE FOTOREGISTRATIE 

PRESENTEERT bij het nieuwe Stadspodium van Breda in de Nieuwe Veste OP ZONDAGMIDDAG 22 NOVEMBER tussen 14:00 en 17:00 u een bijzondere editie van 1m2 Podium. Met performance & gesproken woorden 

LOCATIE:  Nieuwe Veste. Molenstraat 6, 4811 GS Breda, Kaart bekijken

Aanmelden voor een van de twee voorstellingen is een vereiste, dat kan via/bij: KLIK HIER

Een programma dat wordt opgediend in twee blokken zodat meer mensen de voorstellingen kunnen bijwonen. In verband met het al wel bekende corona protocol, mogen er totaal maar 30 mensen aanwezig zijn per voorstelling. 
Je kunt kiezen uit: 
Blok I:
van 14:00 tot 15:00 u.
Blok II:
van 15:30 tot 16:30 u 
PERFORMERS - drie woord- en één art-performer:
. Jesse Vos, schrijft gedichten die hij ook voordraagt.
. Gwendolyn Rammelo, dichter, draagt voor op diverse podia & presenteert podia voor Stichting Spleen
. Emma van de Wouw, If you can't stand the heat
. Pim Steinmann, woordperformer; vertelt verrassende persoonlijke verhalen
. Mike Suijkerbuijk, art-performer; 

UITGELICHT

Pim Steinmann.
Pim Steinmann. Zij combineert een levendige fantasie met de ongemakken van het menselijk bestaan 

Pim Steinmann is performer en beeldend kunstenaar uit Breda, waar zij ook presentator en 
medeoprichter is van Stortvloed, een podium voor spoken word, storytelling en comedy. 
In haar optredens combineert ze een levendige fantasie met de ongemakken van het menselijke bestaan.  

Mike Suijkerbuijk. Derdejaars student Art & Research bij Sint Joost School of Art en Design

Mike Suijkerbuijk in een performance bij het BUTFF-2020 met Savannah Bredow en Benjamin Schoones

Data versnellen als celdelingen en profielen worden opgeslagen als binaire DNA-codes. In Across the  globe hebben we toegang tot een collectief archief waarin mens en informatie als vloeistoffen  worden vermengd. Alleen historische iconen lijken zich nog steenvast overeind te houden in deze  wirwar van informatie. 
Suijkerbuijk onderzoekt in zijn performances hoe deze iconen clashen  en transformeren. Zijn wij nog onze iconen of zijn we zo ver vervreemd dat we in de bruine soep van  het internet verdrinken? mikesuijkerbuijk.pb.gallery 

Jesse Vos.
Jesse Vos

Je zou kunnen zeggen dat Jesse Vos het schoolvoorbeeld is van de ideale schoonzoon, alleen wil het geval dat de 23-jarige Bredanaar zijn school nooit heeft afgemaakt. En dat is ook niet erg, want van het feit dat je zonder opleiding nog best een eind kunt komen is Jesse het vleesgeworden bewijs. 
Zo sprak hij op internationale congressen over zijn leven met psychiatrische hulp, speelde hij ontelbaar veel shows met al even ontelbaar veel bands, schopte hij het per ongeluk tot internetgekkie en sinds twee jaar prijkt ook de titel schrijver in zijn tinderbio. 
Gewapend met volgekalkte notitieboekjes en een relatief gezonde dosis knaldrang vertelt hij op tragikomische wijze over seks, therapie, comfortfood, en alle andere dingen die hem bezig houden.


Emma van de Wouw.

Emma van de Wouw - .....onontkoombaar persoonlijk.....

Haar laatste gedichten bleken onontkoombaar persoonlijk. Het zijn deels brieven aan iemand die 
nooit terug zal schrijven en deels brieven aan iemand die niet terug hoeft te schrijven omdat zij  het zelf is. Een kleine kroniek van weer iemand die haar temperament niet verdroeg. 
If you can't stand the heat (...) Gelukkig kan ik mezelf warm houden. Of, om met Ted van Lieshout te spreken, van verdriet kan je mooie hoedjes vouwen. Mijn versie van Kanye West's 808's & Heartbreak.

Gwendolyn Rammeloo.
Gwendolyn rammelo

Door haar zoon, die singer/songwriter is, werd zij naar Woorddingen bij Foodguerilla op Stek [Breda] gedreven, eind 2017. En daar enthousiast gemaakt voor poëzie. 
Het heeft uiteindelijk nog een jaar geduurd, maar inmiddels treedt zij op bij verschillende podia in Nederland. En is haar werk opgenomen in diverse bloemlezingen. 
Ook presenteert zij podia voor Stichting Spleen [Initiator Kees Godefrooij, Amsterdam]. En schildert zij portretten. Begin volgend jaar hoopt zij haar debuutbundel te presenteren. 

Marijke Hooghwinkel. presentator & intiator 1m2 Podium.

Marijke Hooghwinkel, initiator 1m2 Podium. Hier op Stek met 1m2 zaterdag 3 oktober 2020!

Zij rolt haar tekst uit heet een ieder welkom bij dit bijzondere project van 1m2 Podium op het nieuwe Stadspodium van Breda. Kom dat zien! Kom dat horen! Kom het meemaken! Programma in twee delen!

gesponsord met projectsubsidie van de Gemeente Breda 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten