de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

januari 16, 2019

1m2 Podium bij IDFX project met uitenaardsheid en vervreemding tijdens Cultuurnacht Breda


HOED JE VOOR DE ALIENS!
Performance, muziek en BUT Alien shorts

Op zaterdag 26 januari 2019 is het zover. Tussen 19:00 en 23:00 uur buitenaards vermaak bij IDFX in en rondom het Aquarium op STEK tijdens Cultuurnacht Breda. 

Met medewerking van 1m2 Podium die de performers Sven de Swerts (Breda/Antwerpen), Arthur Follebout (Antwerpen) en Svadodo (Rotterdam) heeft uitgenodigd om zich uit te leven met het thema
Aliens in de ruimste zin van het woord.

Verder zijn er op diverse plekken van het STEK terrein projecties te zien van BUT-Alien-Shorts.

Afgewisseld met de performers treed de Alien-band Ghu-boys from Nippletonius op.

En kijk uit, want er lopen [kwaad]aardige aliens rond;

Organisatie: Stichting Idee-fixe;
Butproject met als thema: Alienated;
BUTFF2019 van 29 augustus tot en met 1 september 2019
Zie ook www.butff.nl 


De betreffende performers uitgelicht:

Svadodo: Zij is een Butoh performer sinds 2007.  Zij volgde lessen bij Itto Morita, Lee Rhizome, Honza Svasek en Adam Koan. Butoh is een Japanse dansvorm, een manier om al je lichamelijke en geestelijke regels te doorbreken. Zij danst vanuit een staat van trans, dezelfde plek waar ook shamanisme vandaan komt. Met haar optredens hoopt zij mensen een stukje dichter bij hun eigen grenzen te brengen en zelfs daar voorbij.


Svadodo [Rotterdam]
 
Sven de Swerts: ooit wakker geworden op een podium en daar gebleven. Er volgden musicals, noise core bands, bundels en festivals in Nederland en Belgie. Hij publiceerde bij Uitgeverij Bunker en zit in het muzikale project Swerts & Swart. Informatie: svendeswerts.nl "


Sven de Swerts [Breda/Antwerpen]
 Arthur Follebout:  Follebout kruipt in zijn alter-ego Kadafar, een magiër met klanken, een knoeier met woorden. Hij creëert een waan van rituelen. Dompelt zich onder en hapt naar adem. Haalt stof uit de longen, grijpt zich vast aan water. Verslikt zich. En dat wil jij beleven! of niet? In het dagelijks leven is Arthur een klimaat- en landbouw-activist, kok en verrekijker.

Arthur Follebout [Antwerpen]





Geen opmerkingen:

Een reactie posten