de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

mei 18, 2019

KOEKJES & dichters & muziek & Gent & van Gastel met KUNST OP DE BAR bij Petit Beurre

 

    

PETIT BEURRE - Poezie, performance, muziek e.m. 

ZATERDAG 18 MEI 2019 15:00 tot 18:00u. 

MET KUNST OP DE BAR door Gent & van Gastel 

Optredens van:
Irene Siekman - woordperformer, Gerard Scharn - dichter, Luk Paard - dichter, Stanislaus - dichter, Gent & Van Gastel - performance duo, Serge Hamels - muzikant, Emma van de Wouw - dichter, Ad Marijnissen - geluidskunstenaar, Arno Bakkers - dichter


LOKATIE: STEK

Op zaterdagmiddag 18 mei organiseert 1m2 Podium in samenwerking met Nachtbrood PETIT BEURRE een buitenproject met poëzie, muziek en performance op het terrein van Stek, Veilingkade 9A, 4815HC Breda [Stek = het creatieve bedrijventerrein: http://www.stekbreda.nl/].
 
Organisatie: Marijke Hooghwinkel [1m2 Podium], Xavier Houben [Nachtbrood], Adriaan Muller;

Serge Hamels

Serge Hamels, gitarist
Speelt gitaar zolang hij zich kan herinneren. Heeft in allerlei orkesten/bands/muziekcollectieven gespeeld. De laatste 9 jaaris hij leadzanger en gitarist van de allround-coverband Qwark!. Speelt met drie anderen in de Mannen
van de Straat, een band die speelt op verzoek. In het verleden kreeg hij les van o.a. Benny Ludemann, gitarist van Toon Hermans. In deze periode speelde hij vooral klassiek gitaar, daarna heeft hij zich verdiept in andere stijlen zoals flamenco en Zuid-Amerikaanse muziek. *****
Xavier Houben van Nachtbrood
De bar is in handen van het performance duo Gent en van Gastel. Eenmaal in kostuums gestoken gaan zij aan het werk. Zij maken tijdens Petit Beurre 'Op de bar' een minitentoonstelling en daarbij zullen ze ook drank schenken. Met terras rondom het letterlijke 1m2 Podium,
waar koekjes worden geserveerd;
 
Gent en van Gastel 2012/2013 bij een project van IDFX
Uitgelicht:
Emma van de Wouw 
Emma van de Wouw
Zij schrijft over wat zij observeert. In haarzelf en de wereld. Daarbij probeert zij zichzelf zoveel mogelijk als deel van die wereld te zien.

Luk Paard
Luk Paard
Luk Paard, “ een poetry-performer loving the rock’n roll “ noemt hij zichzelf, is van overal maar nog het meeste van deze wereld. Geboren te Halle in 1965 en woonachtig in het Pajottenland, ten zuiden van Brussel, België. Al van jongs af is hij actief op het podium en hij nam tijdens zijn adolescentiejaren deel aan de Punkscène.


Irene Siekman
Irene Siekkman. Foto: Theo Huijgens.
is podiumdichter, theatermaker en cultureel ondernemer. Zij is de drijvende kracht achter Poëziebus en Uitgeverij Bunker. Recent blies zij Poetry Slam Rotterdam nieuw leven in. Sinds 2013 treedt Irene regelmatig op in Nederland en België. Haar theatrale, maatschappelijke en soms ontregelende teksten zijn sterk beïnvloed door slam, beat en haar thuishaven Rotterdam.

Gerard Scharn
Gerard Scharn

Geboren te Gemert in 1946. Enige jaren gevaren (KM) gevolgd door een onrustig arbeidsen studieverleden, uiteindelijk als jurist afgestudeerd aan de Universiteit Tilburg. Werk van hem is o.a. gepubliceerd in Brabant Literair, Plebs, Lava, Digther, Meander, Gierik NVT, Nynade, Kluger Hans, Schoon Schip (Wassily´s Frisbee), Ballustrada, Tijdschrif Ei, Het Gezeefde Gedicht, Poëziekrant, Kladblok (Stichting de Algehele Aanraking),
Beeld Express (België) en Tydskrif vir Geesteswetenskappe (Zuid-Afrika) en De Optimist.

Stanislaus Jaworski
Stanislaus Jaworski

Geeft Tai Chi in België aan ouderen en doet vrijwilligerswerk voor senioren, een combinatievan gesprekstherapie, massagetechnieken en adviezen over een gezonde levensstijl.Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij.Trad trad op in de dichtersgroep Absurdo en organiseerde en presenteerde samen met Marjonvan der Vegt het dichtpodium "Dichter Bij Den Engel" in het Statenkwartier in Den Haag. Heeft drie bundels in eigen beheer uitgegeven. werkt nu aan een bundelhet Nederlands en Suid-Afrikaans.

Arno Bakkers
Arno Bakkers
Geboren en getogen bredanaar. Zijn werkzame leven begon in Tilburg bij Pater Poels, de broodpater in de volksmond. Nog steeds is hij werkzaam bij zorg maar dan in Breda. Het heeft hem gevormd en gekleurd.
Zijn gedichten zijn vaak beschouwend. Hij houdt van de kleine dingen zoals Torren, mossen, vogels, de hond en de kat maar ook het moeilijk zichtbare dat zich niet laat pakken. In 2019 komt er een bundel van hem op USB stick uit. 


Een dichter die heel gedragen voordraagt. Bijna klassiek [opmerking van de redactie]

GELUID/MUZIEK


Ad Marijnissen 
Ad Marijnissen
In mijn werkende leven ben ik opgejaagd door headhunters, controleambtenaren en rechtse politici. Nu speel ik mijn leven, met teksten, geluid, schilderingen en installaties.


1 opmerking:

  1. Hoi het was weer een geslaagde editie van 1m2 op stek. Goed weer goede sfeer goede performance. Oftewel voor herhaling vatbaar. Kijk uit naar de foto's

    BeantwoordenVerwijderen