de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

mei 25, 2019

1m2 Podium op Nationale Bookstore Day bij Buitelaar boekhandel in Breda

1m2 Podium op Nationale Bookstore Day bij Libris Buitelaar boekhandel Breda.
Zaterdag 25 mei tussen 14 en 16 u

Een podium met inhoudelijk sterke dichters. Met elk een heel eigen statuur. Om en om zullen zij diverse keren tekst voor het voetlicht brengen op het 1m2 Podium achter in de Libris Buitelaar boekhandel; bij mooi weer hopelijk wellicht buiten in de achtertuin van de boekhandel.


Kom luistern naar:  . Abdul Broekema . Marijke Hooghwinkel . Jeroen Sloof . Ishmael Kamara en Gokhan Aksoy
.


Uitgelicht:
Ishmail Kamara 
Ishmail Kamara
Ishmail Kamara komt uit Sierra Leone en Rotterdam. Auteur van Smile, gedichten. Schrijver en Podium Dichter.

Ishmail Kamara


Gökhan Aksoy
Gökhan Aksoy

Geboren in het noorden van Turkije aan de Zwarte Zee, is opgeroeid in Amsterdam. Al tien jaar schrijft en draagt hij gedichten voor op festivals: o.a. vijf mei viering, Stichting Granate/Wintertuinfestival te Nijmegen, Juni gedicht en Tuinen van West te Amsterdam.

Sinds drie  jaar presenteert hij West Art Festival in Amsterdam. Naast zijn dichtbundel Stadsdeel Nieuw-West en OBA bundels staan zijn gedichten ook nog in 3 andere boeken: Leven met Saskia en Ottho, Doe en Inspiratieboekje West We Can en in het boek Tussen Andreasplein en het Zwartepad. In 2015-2016 was hij e eerste stadsdeel dichter van Amsterdam Nieuw-West

In 2019 brengt hij zijn nieuwe dichtbundel uit. Acteur bij het Zidtheater. In 2017 speelde hij de in de voorstelling Liefde Nu van Zidtheater in Stadsschouwburg, theater Meervaart en Podium Mozaïek waarin zijn liefdesgedicht een deel van performance vormde. 


Onlangs organiseerde hij twee avonden in relatie stilte en poëzie o.a. in Center for Human Emergence.  Hij zingt in het AmsterdamTurks Klassieke Muziek Koor, wellicht om de balans tussen Turkse en Nederlandse geluiden te behouden. Verder organiseert hij jaarlijkse literaire avonden en maandelijkse Poëtische
ontmoetingen in Huis der Letteren Amsterdam Nieuw-WestJeroen Sloof
Jeroen Sloof [rechts lachend]
 
Hij schrijft poëzie om met woorden te kunnen spelen. Zinnen die hij denkt en uitspreekt vragen vaak gewenning, op papier zijn diezelfde zinnen ineens poëzie en winnen ze aan logica. In zekere zin is zijn poëzie het schrijven van songteksten in dichtvorm. Hij omschrijft zijn teksten als emotionele Punkrock-poëzie. Het mag in ieder geval schuren wat hem betreft. Zijn  gedichten gaan vaak over botsingen met de systeemwereld en conformisme. Niet noodzakelijk alleen zijn eigen botsingen. Hij maakt in zijn poëzie gebruik van tempowisselingen, ritme en dynamiek. Een vleugje toneel, zelfspot en dramatiek mag het van hem best hebben.
Het moet knallen. 


Abdul Broekema
 
Abdul Broekema
Broekema is dichter en woont sinds zijn 21e in Nederland. Daarvoor woonde hij in Engeland. Hij schrijft poëzie, proza en toneel en is vooral geïnteresseerd onderzoek te doen naar taalgewoontes, metaforen en symboliek. Naast poëzie is hij geïnteresseerd in filosofie, zijn gedichten zijn dan ook een woonplaats waar gedachten en beelden samen wonen.
In 2017 werd hij lid van Poetry Circle Nowhere en ging hij zich bezig houden met spoken-word en performance poetry. Hij heeft in de zomer van 2018 deel genomen aan dichters in de prinsentuin. In februari 2019 stond hij in de finale van de NK Poetry Slam  en een aantal van zijn gedichten werd gepubliceerd in de Poëziekrant. Momenteel werkt hij aan zijn debuutbundel ‘Natuurgeloof en stoplichten’ die zal uitkomen bij Prometheus.

Kristien Spooren
Kristien Spooren
Kristien Spooren is schrijver, podiumdichter en medisch antropoloog. Publiceerde in literaire tijdschriften als Deus Ex Machina en Het Liegend Konijn, haalde de top 100 van de Turing Gedichten wedstrijd en won meerdere prijzen met voordracht en tekst. In haar werk zoekt Kristien naar beklijvende beelden om de rauwe werkelijkheid te vertalen. De teksten bevatten een soort ontroering die naar adem doet happen. Kristien heeft werk klaar voor een gedichtenbundel, dus uitgevers: contacteer haar alsjeblieft.


Marijke Hooghwinkel 


Marijke Hooghwinkel. Project Japen/IDFX 1m2 Podium
Marijke Hooghwinkel. Woont en werkt in Breda. Dichter/beeldend kunstenaar, organisator 1m2 Podium.
Begon officieel met gedichten schrijven in 2015. Haar gedichten zijn persoonlijke herinneringen en observaties. Als tegenbeeld brengt  zij  geluid in haar dichtwerk.
Debuut dichtbundel ‘Er staat nog een stoel”. Uitgegeven in 2017 in eigen beheer (MeerPeper).
Poëziebus 2015.
Publicatie in Meander april 2019 met 3 gedichten.
Sinds 1996 komt er al tekst voor in haar autonoom beeldende werk. www.openwanden.nl en http://literairewanden.blogspot.nl/  en http://1m2podium.blogspot.nl.
Werkt voor Stichting Idee-fixe [IDFX, www.idfx.nl] en het BUTFF, www.butff.nl [organisatie performance- en dichterspodium]Geen opmerkingen:

Een reactie posten