de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

september 09, 2020

Spoken Word - Song - Performance Vocaal - Poëzie en andere uitdagingen

Koekjespodium Editie II 1m2 Podium In samenwerking met Nachtbrood op Stek, Veilingkade 9a, Breda,4815HC Kaart

Op zaterdagmiddag 3 oktober 2020, strijkt 1m2 Podium neer op Stek in Breda . 
Zij serveert een programma met als gast Alfabet Soep uit Rotterdam. Plus performance, woordexperimenten, koekjes en iets '#achterdeschermen' wat onverwacht zelfs onzichtbaar bleef: Gent&vanGastel. 
Tussen 15:00 u en 18:00 u SPOKEN WORD SONG PERFORMANCE VOCAAL POEZIE E.M.

Wat is Nachtbrood: Nachtbrood is een biologische bakker op Stek. 

Met: Alfabet Soep [bestaat uit Joni Jules-Mizt a d Maas-Luus Malbons], Suzanne van Leendert-woordperformer, Trijntje Keijser-gedichten&gitaar+woord, Nathalie Smoor-performer en Diapason-muziek met goede afloop..

[Alfabet Soep]
Joni Jules is als kind van muzikanten en songwriters, bijna vanzelfsprekend singer-songwriter. Zij schrijft het liefst eigenwijze poëtische Nederlandstalige teksten in haar eigen stijl, waarbij ze zichzelf muzikaal begeleidt. Meestal op gitaar. 

Joni Jules

Mizt aan de Maas is schrijver en performer van verhalen, rap/songs en spoken word. Tevens is hij de organisator en host van woordkunst platform Alfabet Soep, waarmee hij andere schrijvers en artiesten stimuleert en een podium biedt. 

Mizt aan de Maas [initiator Alfabet Soep]

Luus Malbons is een spoken word artiest en storyteller. Zij verteld verhalen vanuit haar eigen levenservaring, waarmee ze haar publiek zowel weet te entertainen als ook te inspireren.  

Luus Malbons

Nathalie Smoor: Zij is lid van performance collectief TRICKSTER dat meestal performances maakt op basis van improvisatie. Hun laatste grote werk HEROPERA wakkerde haar passie voor zang en stem opnieuw aan. Bij Stek gaat zij een vocale improvisatie doen van 10 minuten
Zij studeerde aan de mimeschool van de Theaterschool Amsterdam. Sinds haar afstuderen heeft ze in de meest uiteenlopende (cross-over) projecten gewerkt als actrice/ performer in theater en film, danser/ beweger en muzikant/ zangeres. Het intuïtieve, geïmproviseerde, poëtische en absurde en het precieze en exacte en hermetische zijn thema’s die steeds een rol spelen in haar huidige eigen werk en samenwerkingen.

Nathalie Smoor
 

Trijntje Keijser: met nieuwe vormen van tekstenGeboren in 2004 houdt zich sinds haar basisschool jaren bezig met muziek, verhalen, poëzie en filosofie. Als vanzelf is zij gaan schrijven. Poëtische teksten over haar zielenroerselen en observaties uit haar leven en om haar heen. Natuur en verbeelding staan vaak centraal. ‘Fysieke landschappen’ zoals zij omschrijft; ‘er is een niemandsland dat ademt’. 

Haar teksten zijn vaak onderdeel van het doorlopende beeldend project ‘nest’ wat zij samen met kunstenaar/fotograaf Wiesje Peels (haar moeder) vorm geeft. Schrijven was voor Trijntje een andere manier om een beeld te maken. Naast dit samenwerkingsverband tussen moeder en dochter schrijft Trijntje teksten voor theater die zij vaak zelf opvoert. 
Zij maakt muziek. Gitaar, accordeon en de zingende zaag zijn haar instrumenten. Muziek maakt haar gelukkig. Ze heeft ontdekt dat je door poëzie en muziek de ander kunt ontroeren en ‘ontvoeren’.

 
Trijntje Keijser; foto: Wiesje Peels

Suzanne van Leendert. Werkt als documentairemaker en schrijfster. Ze gebruikt zowel beeld als taal om vragen te stellen bij het leven en er betekenis aan te geven. Daarbij versterkt het een het ander, zoals een documentaire die wordt aangevuld met een boek. Inspiratie vindt ze overal: in kunst, de natuur, samenwerkingen met anderen, en vooral in het gewone, alledaagse leven.
Sinds een paar jaar schrijft ze ook gedichten. In 2018 werd ze genomineerd voor de Literatuurprijs Zeist, en won ze maar liefst tweemaal de poëziewedstrijd Parade der Poëten in Utrecht, de provinciale dichtwedstrijd over cultureel erfgoed in de regio. In 2019 won ze de derde prijs van de Poëziewedstrijd van Domkerk Utrecht en in januari 2020 de Poëzieprijs van Zaventem. website: www.uandeyemedia.nl - Facebook: https://www.facebook.com/suzanne.vanleendert

 -
Suzanne van Leendert.



Diapason

Door het samenspel van verschillende exotische instrumenten van over de hele wereld, maakt Diapason unieke muzikale combinaties. Op zaterdag 3 oktober zullen zij o.a. op een Handpan spelen [een Handpan = een afgeleide is van een Hang, een relatief nieuw instrument dat in het jaar 2000 ontwikkeld is in Zwitserland. 
Ook nemen ze fluiten mee uit India (Bansuri) en Turkije (Kaval), een vaastrommel (Darbuka) uit het Midden-Oosten en een Didgeridoo uit Australie.

Handpan


gesponsord met projectsubsidie van de Gemeente Breda.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten