de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

maart 02, 2020

poëzie, muziek en art-performance met bijzondere artiesten


Op zondag 5 april 2020 is het weer zover: 1m2 Podium project bij het Stedelijk Museum Breda. Van 14:00 tot 16:00 poëzie, muziek en art-performance. 


Line-up: 
Janine Ensslin, presentator-performer, Tilburg. Glennson Mizt Jones, schrijver, rapper en spoken word artiest., Rotterdam. Daniel Arthuus, woord-performer, Dordrecht. Jitse Verschueren, woord en muziek, Antwerpen. Jessica Van Deursen, Art-performer, Rotterdam. Lin Gerritse, Performance kunstenaar, Antwerpen. 


De artiesten uitgelicht.

Janine Ensslin. In haar gele jurk weeft Ensslin elke editie van 1m2 Podium een de rode draad door het programma. Een bijzondere gastvrouw die jou met vaste hand leidt door het doolhof van woorden, klanken, muziek en performance. Zij voelt de artiesten aan de tand over hun werk en mens-zijn. https://www.facebook.com/ensslinjanine/


Janine Ensslin, zonder haar valt alles uit elkaar als los zand, zij is de rode draad


Glennson Mizt Jones.
Mizt aan de Maas, zoals hij zich ook noemt, is een Surinaamse/Rotterdamse schrijver en artiest. Eind 2014 presenteerde hij zijn eerste young adult roman, Quasa's Pepertje. Quasa’s Pepertje werd vergezeld door een titelsong/videoclip, waarin Mizt de rol van een personage op zich neemt.
Begin 2017 presenteerde Mizt zijn zelf geproduceerde hiphop/funk EP, De Vonk. En begin 2018 werd zijn kort verhaal, Glennson Jones, opgenomen in het Rotterdam Schrijft boek.
Mizt is tevens mede-oprichter/organisator en mentor van het woordkunst platform Alfabet Soep, waarmee jonge schrijvers en muzikanten gestimuleerd worden. Ook is hij werkzaam als workshop docent (schrijven/rappen) op scholen en in zijn woongebied. https://www.facebook.com/alfabetsoep/


Glennson Mizt Jones, oftewel: Mizt aan de Maas;

Daniel Arthuus.
Binnen zijn praktijk als kunstenaar heeft hij een grote fascinatie voor de natuurstaat van de mens en waar we die kunnen vinden. Zijn werk gaat over hoe wij ons als diersoort hebben ontwikkeld en wat voor sociale constructen er nodig zijn om een samenleving op te bouwen . Hierbij zoekt hij de grensgebieden op van de menselijke aard en haar handelen met behulp van figuranten en zijn 
alter ego, David Hoack. Zijn doel voor de performance bij 1m2 Podium in het museum is dat hij als David Hoack, in een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt kostuum, een verkorte versie van zijn MANIFESTO voordraagt. 


David Hoack, MANIFESTO!

Jitse Verschueren. Is producent van wazige gedachten, absurde vertelsels en zweterige gitaarsolo's.
Daarnaast houdt hij zich bezig met wandelen in het park. Hij brengt u een unieke combinatie van woord en muziek. Net als een troubadour, of toch een beetje.
https://www.facebook.com/vladimir.komarov.39904 


Jitse Verschueren
Jessica van DeursenOver Jessica van Deursen door Stijn Huijts (voormalig directeur Bonnefanten Museum).
Jessica van Deursen is een performance kunstenaar, die de grenzen van de beeldende kunst opzoekt. 
Niet alleen tart zij de grens tussen kunst en haar dagelijks leven, ook test zij haar eigen mentale en fysieke grenzen. Daarbij stelt ze zichzelf de vraag hoe zij de controle kan houden over haar levensloop, in hoeverre anderen daar invloed op hebben en welke rol daarin is weggelegd voor de kunst als de documentatie van haar ontwikkeling als menselijk wezen. 
In haar performances confronteert zij haar publiek met rituele of interactieve handelingen waarmee zij ook de toeschouwers wil laten reflecteren op hun eigen gedrag, gedachten en gevoelens. 

http://www.jessicavandeursen.com/ 


Jessica van Deursen, 'Angst' - 2014
Lin Gerritse
Maakt performance-stukken met kinetische instrumenten. Het is meer dan dat. Sommige  instrumenten maken namelijk helemaal geen geluid maar zijn wel onderdeel van de compositie. En de constructies zijn helemaal niet de kortste weg van een probleem naar een oplossing maar lijken wel een verbeelding van de creatieve geest. Mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds. www.lingerritse.com (Tekst Bertin van Vliet). 


Lin Gerritsen, beeldend kunstenaar en performer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten