de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

november 01, 2018

Van begin tot eind II


1M2 PODIUM I.S.M. STEDELIJK MUSEUM BREDA Café Lanzas 4 november 2018


VAN BEGIN TOT EIND II - PERFORMANCE  POËZIE  MUZIEK
STIJN DE MOS, gastheer-performer
EMIEL BOOTSMA, dichter
MISCHA VAN HUIJSTEE, dichter
JOLIES HEIJ, dichter
LARS REEN, performer
MAX SWAGEMAKERS, muzikant
Op zondag 4 november presenteert 1m2 Podium het derde project bij het Stedelijk Museum Breda in Lanzas in een cyclus waarbij het concept in overeenstemming is met de betreffende locatie. Zij biedt een gevarieerd programma met drie dichters, één solo muzikant, één presentator annex gastheer en één art-performer. Gastheer bij deze editie is Stijn de Mos die 'van begin tot eind II' zal presenteren.

Programma:

Het betreft een compact gesloten geheel tussen 14:00 en 16:30 u waarvan de gastheer als performer eveneens deel van uitmaakt. Hij presenteert het programma, dat bestaat uit twee delen, op eigen wijze. Inloop: 13:30 u. [Museum is open vanaf 10:00 u]

Dit is de derde editie binnen deze cyclus in samenwerking met het Stedelijk Museum breda. De eerste editie vond plaats op zondag 25 februari, de tweede op zondag 26 augustus.


LINE-UP:
 

Stijn de Mos.  Breda. Schrijver en dichter. Hij heeft Avondvulling gepresenteerd in Café de Vulling in
Breda. Na een studie literatuurwetenschap richt hij zich momenteel op een opleiding tot docent
Nederlands. Hij neemt het leven en zichzelf niet zo nauw, maar is serieus als het gaat om de taalspelen van hem en anderen. Het podium is hem niet onbekend en daarop wisselt hij humor en zakelijkheid af in de hoop iedereen een leuke ervaring te bezorgen.


Stijn de Mos

Jolies Heij. Utrecht. Podiumdichter. Treedt overal op waar de poëzie haar maar brengt. Inspratie krijgt zij van dwazen, dronkemannen, verliefden en andere verdwaalden, wier duistere gedachten aan de rand van het bestaan zij in woord en beeld tracht te vatten. Zij weet in haar poëzie deze ruwe kristallen van het leven te laten schitteren in een verrukte of “verrückte” gruwelijkheid, voor wie nog gelooft in de poëzie van de schone bloemetjes en bijtjes. 

Jolies Heij

Mischa van Huijstee. Smilde. Dichter. Hoe noem je zo iemand? Misschien wel een geëngageerd dichtertje. Om de ernst van de situatie te benadrukken, heeft hij zichzelf een biologisch verantwoorde denkrimpel aangemeten. Het reepje gedachtevlees optrekkend, loopt hij door de straten, probeert zijn bloedkoraaltjes en zeespiegeltjes aan de man te brengen. Hij dirigeert zijn praatjes met een wijsvinger. Je mag daarvan denken wat je wil, bijvoorbeeld dat hij van een hardnekkig stukje plakband probeert af te raken.

Mischa van Huijstee
Max Swagemakers. Tilburg. Ook wel bekend onder de cryptische naam M4x Sw4g3m4k3rs, is een violist/ componist uit Tilburg. In zijn eigenzinnige improvisaties combineert hij, op viool en loopstation, verschillende stijlen muziek die zorgen voor een dynamisch geheel van hedendaagse emoties. (Minimal, classic, jazz, punk, folk)

Max Swagemakers

Emiel Bootsma. Den Bosch. Is (plezier) dichter en rijmende Stadsgids. In het kader van het Jeroen Boschjaar in 2016, kroop hij in de huid van deze wereldberoemde schilder. Deze act-op-rijm is een blijvertje gebleken en zal in het Stedelijk Museum Breda voor het eerst buiten de grenzen van de Brabantse hoofdstad worden opgevoerd. De inmiddels 502 jaar geleden overleden schilder komt postuum het publiek op het doek vereeuwigen, want
“gij zijt mij een portret”…


Emiel Bootsma
Lars Reen. Performer. Interdisciplinair kunstenaar. Hij maakt video installaties, performances en muziek. Met abstraherende beelden, piano liederen en soundscapes maakt hij een gedempte wereld. Hij is geïntrigeerd door geïsoleerde personages en het menselijke verlangen naar geborgenheid. Naast zijn eigen kunstpraktijk is hij werkzaam als onderwijsbegeleider in verschillende musea en scholen.


Lars Reen
Fotograaf bij dit project: Martijn Stadhouders. http://martijnstadhouders.com/

Organisatie: Marijke Hooghwinkel,  in samenwerking met Stedelijk Museum Breda. Adres: Boschstraat 22, 4811 GH Breda. Datum 3e editie 4 november 2018 van 14:00 u tot 16:30 u.
Meer info? www.stedelijkmuseumbreda.nl


Janine Ensslin [gastvrouw] & Marijke Hooghwinkel [organisator 1m2] editie februari 2018
Noot voor de redactie:
Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Hooghwinkel via mobiel, 0653894635 en mail, maroogh@gmail.com.
 


1 opmerking: