de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

augustus 11, 2017

Zeven dichters met 1m2 Podium bij Plein-Air a/d Mark

[KOMENDE ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017----- ]

1m2 Podium bij Plein-Air aan de Mark op zondag 27 augustus 2017. 
Zeven dichters zijn tussen 13:00 en 17:00 u te horen langs het water van de Mark, in het gras tussen en onder de bomen met om-en-om performance op 1m2.

Martin Wijtgaard (Amsterdam), Wen van der Schaaf (Eindhoven), Doeko L. de Dichter (Den Bosch), Marijke Hooghwinkel (Breda), Renk van Oyen (Den Bosch), Louis van Londen (Breda), Walther Ligtvoet (Oosterhout).


Zo 13:00Ginneken Breda · 

De dichters uitgelicht:

 

🔻 MARTIN WIJTGAARD


Martin Wijtgaard: Reuring
Martin Wijtgaard (1971) woont en werkt in Amsterdam en is sinds 2015 als dichter actief. 
In zijn werk spelen thema's als dood en vergankelijkheid, de ironie van het lot, onmin, misantropie en geschiedenis (en de dwarsverbanden daartussen) een belangrijke rol.

In 2015 publiceerde hij in eigen beheer het bundeltje 'Zwijgend naar de tering', in 2016 verscheen een tweede bundeltje, 'Drie kogels en een rattenstaart'. Beide boekjes werden in 2017 samen heruitgegeven onder de titel 'Onuitgesproken Marsbevelen'. Voor het najaar van 2017 staat een nieuwe bundel op stapel.


In augustus 2016 nam hij met 21 andere Nederlandse en Vlaamse dichters deel aan de Poëziebustour. Hij werd genomineerd voor de Meander Dichtersprijs 2017. Zijn gedichten zijn opgenomen in enkele verzamelbundels en hij is regelmatig te zien op poëziepodia in Nederland en België.


🔻 DOEKO L. DE DICHTER
Doeko L. de Dichter
De gedichten van Doeko L. de dichter (1974, woonachtig in  's-Hertogenbosch) lijken bewegende stillevens. Beweeglevens, aldus de dichter. Geschikt voor alle leeftijden, tenzij het kindergedichten betreft. Dan moet u als volwassene nogal opletten.
 ///
De Poppenkast van Hormonie
ik moet niet huilen van verdrietigheid
ik moet niet huilen van geluk
want ik huil uit door-de-warrigheid
want mijn nadenken is stuk

Doeko L., vrijdag 6 juli 2007
(te verschijnen in 'Alwéér Lente... droevige versjes voor het hele gezin', zomer 2019)
 ///


🔻 MARIJKE HOOGHWINKEL


                                   Marijke Hooghwinkel met Arno Moens tijdens experimenteel podiumconcept                                         Schouwburgplein Rotterdam start Poeziebus 2017 op 4.8.17 
Marijke Hooghwinkel (Breda) is autonoom beeldend kunstenaar, dichter,  schrijver en organisator van het 1m2 Podium. Als dichter pendelt zij langs gedachten en laat zich onder meer inspireren door haar eigen beeldende werk. Alles komt bijeen op dat ene punt waar elk beeld ook woord wordt. Onlangs haalde zij haar debuut dichtbundel, er staat nog een stoel, van de drukker. Op zondag 8 oktober 2017 wordt deze officieel bij PepperPlus in Café De Gouden Bal in Eindhoven, gepresenteerd. Het voorwoord werd geschreven door Nick J. Swarth. Vormgeving Marc Heijmans. Uitgegeven bij MeerPeper.In haar beeldende werk hanteert zij diverse  concepten waaronder R o u t e , M.O.N.I.T.O.R.I.N.G.
en Vloer werkt.  Een van haar thema’s is Onderweg en Ruimte. Afhankelijk van wat zij onderzoekt ontstaan er tekeningen, geluid- en videobeelden. Fotografie kan daar onderdeel van uitmaken. 
Meer informatie over haar werk via www.openwanden.nl en via http://literairewanden.blogspot.nl/ 


🔻 LOUIS VAN LONDEN

Louis van Londen. Sinds kort serieus als dichter aan het werk. (woont en werkt in Breda). 
Een dichter die veelal anekdotische poëzie schrijft over bekende thema’s als liefde, eenzaamheid en dood. Hij draagt zijn gedichten regelmatig voor, vooral in het zuiden van het land, maar wil ook graag zijn horizon uitbreiden.
Literair Café. Op vrijdag 6 oktober 2017 start van Londen, samen met Xavier Houben, een literair café in het Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12 in Breda (op loopafstand van het centraal station). Het is de bedoeling dat dat ook een podium is, waar zowel schrijvers als dichters hun werk kunnen promoten.

🔻 WEN VAN DER SCHAAF

🔻 RENK VAN OYEN


Renk van Oyen!

Renk van Oyen, (Den Bosch) schrijft poëzie met een absurdistich over the top dramatische alledaagsheid, absurdistisch en theatraal. Plotwendingen zijn onverwacht en filmisch, waardoor de lezer als participant via de ene lens naar de andere slingert, als het wonen in een caleidoscopisch Droste-effect.

🔻 WALTHER LIGTVOET


Walther Lichtvoet bij de Poetsclub in Rotterdam
Walther Ligtvoet (Breda, 1969) is vanuit passie zijn weg als dichter en schrijver aan het exploreren in alle facetten van het vak. Hij droomt zijn dromen tijdens het waken en waakt tijdens het slapen over zijn nimmer stille brein.Hij staat regelmatig op verschillende podia in het hele land. Zijn onlangs verschenen debuutbundel 'Zielschrift en andere zieleroerselen' werd enthousiast ontvangen. 
Hij is medeorganisator van het structureel Open Podium WoordDingen, locatie Foodgerilla Stek Breda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE PLATTEGROND 
Lokatie nr 11, vlak bij de Vrijlandbrug.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten