de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken.

april 09, 2017

'Aan het Woord' & 1m2 Podium bij Zuiderwaterlinie Festival Breda

      

Deze voorstelling bij Zuiderwaterlinie Festival Breda is een coproductie van het 1m2 Podium & "Aan het woord". Een project van Marijke Hooghwinkel (Beeldend kunstenaar/ dichter en schrijver, Breda)  en Lea Theunissen (Beeldend kunstenaar/ performer/ dichter en schrijver, Tilburg).

Bij elke voorstelling treedt een andere gast-performer op met de opdracht te reageren of juist er tegen in te gaan, die, nuanceert of de voorstelling totaal uit haar context rukt, in de war stuurt of een heel nieuw licht werpt op de performance. Met professionele muzikale toevoeging en inmenging door een percussionist.

De gastperformers: Otto Rijpsma, muzikant, percussie. Sven de Swerts, dichter/performer. Karla Witjens, dichter. Nick J. Swarth, dichter/performer/muzikant/beeldend kunstenaar. Petra Fenijn, dichter/beeldend kunstenaar. Kort ingeleid door Adriaan Muller. Technische en andere ondersteuning Patrick Mermans.

De voorstellingen van 1m2 & ‘AhW’ vinden plaats om 14:35, 15:35, 16:35 en 17:35.  Er moet een kaartje gekocht worden voor de hele route. Via de website zuiderwaterliniefestival.nl kunnen kaarten voor een route gereserveerd worden.Via de facebookpagina facebook.com/zwlfestivalbreda blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en plannen.


Datum: zondag 9 april 2017.
Locatie: Pasbaan 15. Opgenomen in de route. Zie http://www.nieuweveste.nl/index.php/projecten/zuiderwaterlinie-festival

"Aan het Woord"

Marijke Hooghwinkel (Breda).  Autonoom beeldend kunstenaar, dichter, schrijver, werkt met geluid o.a. in combinatie met video via M.O.N.I.T.O.R.I.N.G., autonome geluidbeelden en woorden
"fictieve kaders vormen het uitgangspunt tevens het onderwerp bepalend"

Lea Theunissen (Tilburg). Is beeldend kunstenaar, schrijver/dichter, performer. Studeerde af in 2015 aan AKV St. Joost Breda. Zij is een kunstenaar met een voorkeur voor taal. Haar stelling is: “Tekst dient gesproken te worden, anders is het dood, of slechts een partituur. Het woord heeft adem en klank nodig”. Zij is één van de oprichters van het project 'Aan het Woord'. https://www.facebook.com/lea.breda.1?fref=ts

GASTPERFORMERS: 
Karla Witjens (Tilburg). Dichter, beeldend kunstenaar. Schrijft sinds 2009 voornamelijk gedichten. Zij ontving in 2011 de publieksprijs ‘dichttalent Tilburg’.
http://www.cubra.nl/poezie/karlawitjens/welcome.htm

Petra Fenijn (Purmerend)
Beeldend kunstenaar en dichter. Als kunstenaar maakt zij graag iets dat interessant is en ook blijft, werk om naar te kijken.  Zij combineert graag allerlei materialen en tichnieken zodat er een nieuw geheel ontstaat. Haar werk is o.a. verkrijgbaar via Kunstwest. Op haar facebook pagina vind je voorbeelden van haar werk. https://www.facebook.com/petra.fenijn?fref=ts. Zij maakt ook gedichten die zij deelt op facebook, in onder meer de groep Po-e-zine. En treedt op met haar teksten op diverse podia. Haar website: http://www.petrafenijn.nl/

Sven de Swerts (Afkomstig uit Antwerpen, wonend in Rotterdam):
Sven is een allegaartje van alles wat hij ziet en opvangt. Is Poezie-ambassadeur van het BUT Film Festival geweest en organiseert in Breda en Rotterdam zijn podium Spinyopaat.
Brengt theatrale woorden op festival formaat. Metaal zonder muziek. Als een schaduw in de nacht maar dan blank en overdag.  http://www.spoken.fm/artists/sven-de-swerts/1010/ 

Nick J. Swarth (Tilburg).  Beeldend kunstenaar, dichter, performer, muzikant. Woont en werkt in Tilburg. Maakt onderdeel uit van de band Betonfraktion. http://www.swarth.nl/


MUZIKANT:
Otto Rijpsma (Breda) Student AKV St. Joost autonoom beeldende kunst, muzikant. Laat zich leiden en afleiden door wat er gebeurt in de wereld en om hem heen. Hij observeert, praat met mensen, luistert naar hun verhalen. Schrijft de details weg in de database van zijn geheugen. Hij is verslaafd aan de roes.

Voor uitgebreide informatie over het Zuiderwaterlinie Festival zelf zie:
http://www.zuiderwaterlinie.nl/actueel/zuiderwaterliniefestival/

Zie ook: De Nieuwe Veste, Breda:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten