de STEM blijft altijd klinken

'Stemmen' die het waard zijn gehoord, gezien, beleefd en ondergaan te worden. Waar het gaat om het proces onderweg, het zijn, het gaan, het komen, ontmoetingen, verte. Zij is nooit af zoals ook de STEM altijd blijft klinken. 1m2 Podium is een 'vrij kader' mobiel in te zetten, experimenteel. Broedplaats voor [art]performance, woorden, geluid, kunst in andere uitdrukkingen, projecten, uitvoeringen in samenwerking met derden & waar 1m2 Uitgeverij in ruimere settingen ook vorm krijgt!

oktober 18, 2016

1m2 Podium bij Eb & Vloed van Peter Bouwmans en Martin Peulen

1m2 Podium op zaterdag 3 december 2016 bij de opening van de expositie van Peter Bouwmans & Martin Peulen bij EXPO@IDFX, Stadsgalerij, Oude Vest 34 in Breda. De expositie loopt van zaterdag 3 tot en met zondag 11 december 2016.

Als Extra:
optreden door de
MARTINNEN ! KOMT DAT ZIEN !


OPENINGSPODIUM MET:


Erika de Stercke (Belgie. Gent-Vlaanderen). Gedichten over het leven de liefde de natuur.

Luk Paard ‘De Rockdichter’ (Pajottenland, ten zuiden van Brussel, België. ), “ poetry-performer loving the rock’n roll “ zoals hij zichzelf noemt, is van overal maar nog het meeste van deze wereld. Al van jongs af aan actief op het podium. Wat hij schrijft is uit het leven gegrepen. POWEZIE met de bezieling en gedrevenheid, de kracht en allure, de spirit van the rock and roll.  Leuk om te vermelden: Luk is fervent fan van Herman Brood, die hij tientallen keren live heeft zien optreden.

Luk Paard.
Marijke Hooghwinkel ‘hakt bruut haar tekst’ (Breda), beeldend kunstenaar, dichter & schrijver. Timmert sinds 2015 flink aan de weg als dichter. 
 
Marijke Hooghwinkel bij PepperPlus in 'Café de Gouden Bal' Eindhoven
Walther Ligtvoet Oosterhout). Dromer, schrijver, dichter die op het moment flink aan de weg timmert. Treedt op bij diverse podia en is nooit bang om zich voor de leeuwen te werpen.

Walther Ligtvoet bij PepperPlus in 'Café de Gouden Bal' Eindhoven
Doeko L. de dichter (Den bosch). Dichter van meerdere formaten. Schrijft voor grote en kleine mensen gedichten en tekstminiaturen als verhalen. Zijn bundels verschijnen in allelei groottes. Hij zal verschillende uithoeken van zijn werk komen tonen op die ene vierkante meter.

Doeko L. de Dichter bij PepperPlus in Café de Gouden Bal, Eindhoven
Opm.: Martin Peulen (Waspik) & Martin Beversluis (Tilburg, huidige stadsdichter) vormen een muziekformatie voor deze gelegenheid. Om alles bij elkaar te houden hebben wij DJ Emile uitgenodigd om muziek te draaien.

Martin Peulen (Waspik) (treedt ook solo als dichter op)

Martin Peulen bij een 1m2 Podium bij IDFX Houtmarktpassage Breda. Foto Martijn Stadhouders.


Martin Beversluis. (treedt ook solo als dichter op) Stadsdichter Tilburg 2015-2017. Een zeer beweeglijk performer. Die zijn woorden uitspuwt & laat dansen. Zinnen uitspreekt met vuur, over hoofden heen dichtregels uitrolt. Hij laat je nog na sidderend achter.
Martin Beversluis, Poetry Slam finale
Over de exposanten:
Peter Bouwmans
De schilderijen van Peter Bouwmans verbeelden een zoektocht naar het woeste ongetemde beeld van het werkelijk zijn. Met de kleur rood in zijn werk creëert hij diepgang en behoudt hij elegantie. Het staat voor de wanhoop, het onderscheid. Verschillende werkelijkheden dienen zich hier aan. Zowel abstract als figuratief stellen zij je geen vragen en geven ook geen antwoorden. Je wordt uitgedaagd om steeds opnieuw te kijken zij trekken je een innerlijke diepte in.
Martin Peulen
"Verbinding en ontmoeting zijn altijd terugkerende thema’s, of ik nu schilder, boeken maak, perform of zing." aldus Peulen. In zijn werk loopt de mens als rode draad in al zijn verschijningsvormen, uitgewerkt op verschillende manieren. De ene keer als abstracte vorm of een enkele lijn, dan weer in zich herhalende ritmische patronen van mensfiguren. Zijn werken onderscheiden zich door kleur en vitaliteit. Peulen zoekt als kunstenaar én als mens grenzen op en wil deze als het even kan ook verleggen. Naast schilderijen en tekeningen exposeert hij ook zijn kunstenaarsboeken.

Op de valreep nog ook nog een 'Finissage' op zondag 11 december met een experimenteel optreden door de formatie speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen. Ad Marijnissen (bariton tubaatje), Adriaan Muller (geimproviseerde drum), Marijke Hooghwinkel (woord-improvisatie/klank, Nanda Vroon (mondharmonika/mondharp) en wie/wat zich hierbij nog meer aandient.
Praktisch
Organisatie openingspodium: 1m2 Podium. http://1m2podium.blogspot.nl/
Organisatie expositie:  Stichting Idee-fixe www.idfx.nl
Project: EXPO@IDFX

Exposanten:
Peter Bouwmans http://www.peterbouwmans.com/  &
Martin Peulen http://martinpeulen.nl/
Titel expositie: Eb & Vloed

Opening: zaterdag 3 december 16 u
Finissage: zondag 11 decembe 15 u
Locatie: Stadsgalerij, Oude Vest 34, 4811 HT, Breda

Openingstijden:  elke dag vanaf zondag 4 tot en met zondag 11 december, 14-17 u op alle dagen van de week.


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten