1m2podium is een onafhankelijk autonoom mobiel project waar ik literatuur, poëzie, geluid, kunst & performance binnen een door mij te bepalen concept, bij elkaar zet.

Waarbij het vooral ook om het experiment gaat. Zowel voor het werk 1m2podium zelf als inhoudelijk.

Bij voorkeur realiseer ik 1m2 in samenwerking met derden. Gedacht vanuit de idee, filosofie, opvatting en/of de plek.


1m2podium = een concept van Marijke Hooghwinkel.

februari 01, 2016

1m2 PODIUM BIJ AFSLUITING 'ZWARTE LIJM'

 
1m2 Podium bij IDFX in november 2015 spontane actie vanuit het publiek onder begeleiding van o.a. Martin Peulen, Steve Wilkinson en Leonie Ruissen. Foto: Martijn Stadhouders

Expositie 'ZWARTE LIJM' sluit af met muziek, poëzie en performance. Een 1m2 Podium waar o.a. Martin Peulen, Ad Marijnissen en andere artiesten los gaan.
Op zaterdag 13 februari 2016 organiseert 1m2 Podium in samenwerking met Ad Marijnissen en Galerie Drift (www.kunstdrift.nl/) Breda, een klein podium met optredens van diverse artiesten. Tegelijk is dit de afsluiting van de expositie 'ZWARTE LIJM' met werken van de beeldend kunstenaar, dichter/schrijver, zanger/muzikant & performer, Martin Peulen (http://www.martinpeulen.nl/ ). De geluidskunstenaar & beeldend kunstenaar & schrijver Ad Marijnissen (www.facebook.com/ad.marijnissen.50) en de ruimtelijk kunstenaar Erik Vuijk. Drie beeldend kunstenaars van zeer verschillende aard. Daarom treden er ook artiesten op van uiteenlopende aard waaronder twee van de drie exposanten. 

In feite ontstond het idee voor dit podium door één van de werkjes van Ad Marijnissen, waar doorlopend een tekst op geschreven staat. Dit vroeg om een performance met deze woorden stromend uit zijn mond. Hieromheen werd de rest geformeerd.

. Martin Peulen. Performer/beeldend kunstenaar/dichter/muzikant
. Ad Marijnissen. Geluidskunstenaar/Beeldend kunstenaar/schrijver/fotograaf
. Marcel Lahaye, muzikant/klassiek gitaar
. Lamy Lame, beeldend kunstenaar/performer waarbij ook woorden
. Marijke Hooghwinkel, beeldend kunstenaar/dichter/schrijver/organisator
. Pauline Koehorst, schrijver, soundscape 'Water' is een belevingsverhaal
Iedereen is van harte welkom bij deze finissage van de expositie in Galerie Drift Houtmarktpassage 22 in Breda op zaterdag 13 februari. Inloop vanaf 13:00 u. Aanvang rond 14:00 u. Tot een uur of 18:00 genieten van poezie, muziek, performance, andere woorden en wat zich spontaan ook nog aandient.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten